Дарко Лакетић: Топличка академија задржаће младе у Прокупљу и Топлици

На иницијативу и уз велики труд и залагање народног посланика др Дарка Лакетића, Влада Републике Србије одговорила је позитивно на допис и дала одобрење да се у Прокупљу формира Топличка академија струковних студија.

Академију ће чинити Висока пољопривредна школа у Прокупљу и Висока пословна школа из Блаца, а како каже др Лакетић, придружиће им се још једна образовна установа, обзиром да је извесно да ће у овом граду бити формирана и Висока медицинска школа струковних студија. Седиште Академије, биће у простору Високе пољопривредне школе у Прокупљу.

-Формирање Топличке академије, задржаће младе у Прокупљу и Топлици, што је наш најважнији задатак. Такође, привућиће младе људе из околних градова, да се овде, у нашем граду образују и усавршавају, истиче Лакетић.

Према његовим речима, Топличка академија, уз Медицинску школу и нови Здравствени центар, допринеће побољшању живота грађана а пре свега младих људи који неће морати да одлазе из Прокупља.

-Млади су наша будућност и морамо све да урадимо да би они остали овде, да у се у свом родном граду школују и запошљавају. Реконструисане су школе, адптирани и изграђени нови предшколски објекти, установе културе, паркови… Непрекидно се ради на путној инфраструктури, завршава се адаптација државног пута Ниш – Прокупље, гради се ауто – пут, пијаца, Лидл, биће реконструисан Трг у центру града… Индустријска зона чека инвеститоре, што значи отварање нових радних места. Улажемо у образовање и здравство. Све наведено, допринеће побољшању живота грађана Прокупља и Топлице, што је наш основни и најважнији циљ, закључио је народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић

5 KOMENTARA

  1. Prokupcani su videli zalaganje naseg poslanika za grad i zato su mu i dali ovoliku podrsku na izborima. Darku Laketicu svaka cas na svemu sto je uradio za nase Prokuplje, i to nisu samo reci svako moze sam da se uveri u sve to samo neka proseta gradom i videce.

  2. Upoznao sam doktora Laketica i mogu da vam kazem da sam ga izuzetno cenio kao doktora.Od kako je poceo da se bavi politikom moju podrsku imace uvek dokle god je u politici. Posle svega sto je uradio za nas grad sada ga cenim jos vise.

  3. Nekoliko decenija unazad svi prokupacki politicari sanjaju da bas oni budu ti koji ce zavrsiti Dom zdravlja. I u vreme komunizma kada je pocelo da se gradi svi politicari su sanjali da ce bas oni biti ti koji ce to zavrsiti. Ali ne mozes da zavrsis Dom zdravlja ako imas rasipnicku vlast i korumpirane funkcionere. Iz Prokuplja su samo uzimali , ali niko nije ulagao u Prokuplje. I to ce vam reci svaki stanovnik Toplice. Bravo doktore za konacan zavrsetak Doma Zdravlja i konacnu domacinsku vlast u Prokuplju.

  4. Dok nije doso Dr Laketic u Prokuplju nije imalo nista lepo.
    Sad ima ali samo napred treba mnogo vise.

    Ali ne moxe sve od jednom i malo vise po selima da se radi.
    Pozdrav za gospodina Laketica izezetnog coveka i doktora

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име