Полазницима обуке за рад на ЦНЦ машинама, шивењу и кројењу подељена уверења о завршеној обуци

Полазницима обуке за рад на ЦНЦ машинама, шивењу и кројењу, а реч је о припадницима ромске националности, данас су подељене уверења о завршеној обуци. Сама обука спроведена је у оквиру пројекта „ЈОБС“, који је део глобалног пројеката „Миграција у функцији одрживог развоја“.

Међунарсона организација ИОМ и УНДП у Србији спроводе овај  пројекат, а финансира швајцарска  Влада кроз швајцарску Агенцију за развој и сарадњу ( СДЦ).

Директор Техничке школе „15.мај“ у Прокупљу, у чијим кабинетима се обављала обука, Биљана Миленковић изјавила је да су партнери на пројекту били Град Прокупље,  Национална служба за запошљавање Прокупља и Друштво Рома „Прокупље“.

-Обука за рад на ЦНЦ машинама,шивање и кројење трајала је од средине новембра прошле до средине фебруара ове године. Обуком  су било обухваћено  24  кандидата на ЦНЦ машинама и 12 за кројење и шивање.Почетком марта креће нова група за обуку на ЦНЦ машинама, кројењи и шивање, изјавила је Миленковић  и нагласила да је пријатно изненађена интересовањем које су полазници показали током обуке за стицање што више знања и вештина за рад на одређеним пословима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име