Мини сајам вина у Прокупљу

Удружење ,,Волимо Јастребац“ из Прокупља био је организатор мини сајма вина које је одржано у Галертији „Божа Илић“ . На овој јединственој привредној и туристичкој манифестацији широку палету  вина,  осим  већ познатих винарија „Тополичких винограда“ и „Доје“,  изложиле су и  многобројне породичне винарије из Прокупља и Блаца.

-Један од основних циљева организовања мини сајма вина био је да се сумирају резултати рада винарија у прошлој  години и плановима за наредни период. Оно што је добро је то што се  број породичних винарија  на територији Прокупља из године у годину повећава, а самим тим и површине под  виновом лозом, изјавио је Александар Милановић, члан удружења „Волимо Јастребац“ и нагласио да се Прокупље и Топлица враћају на винску мапу Србије.

Менаџер у „Топличким виноградима“ у Гојиновцу, недалеко од Прокупља, као и власник винарије „Доја“ у блачком селу Доња Јошаница Горан Тодић истичу да је поднебље Топлице идеално за развој виноградарства.

-У топличким виноградима највеће површине налазе се под  аутохтоном сортом прокупац. Оно што је сада позитивно и што охрабрује је то што се све већи број младих почео бавити виноградарством и што производе вино у својим породичним винаријама, изјавили су они и истакли да  подржавају овакве манифестације на којима  грађани могу да виде широк асортиман различитих врста вина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име