Изложба “Свуда прођи, кући дођи” у Народном музеју у Прокупљу

У Народном музеју Топлице, отворена је изложба слика и фотографија, под називом „Свуда прођи, кући дођи“, аутора, кустоса Народног музеја у  Kрушевцу Зоране Драшковић Kовачевић.

Према речима ауторке, изложба садржи преко 200 фотографија насталих на бројним путовањима Kрушевљана, а Прокупчани ће моћи да је погледају до краја овог месеца.

-Са преко тридесет кратких прича и мноштвом сјајних фотографија са путовања, Kрушевљани су се прикључили изложби под називом “Свуда пођи, кући дођи”. Елафонисос или “грчки Малдиви”, како га другачије зову туристи, егзотични Тунис, топла Тоскана, недостижни Хималаји, чаробни Њујорк, краљевски Лондон и Нови Зеланд, само су неке од дестинација са којих су Kрушевљани понели мноштво дивних успомена, које су на овај начин поделили са својим суграђанима, али свим посетиоцима ове маштовите изложбе, сада и у Прокупљу, истакла је ауторка Kовачевић.

Према њеним речима, ова изложба је настала из пријатељства, пуног поштовања и разумевања Kрушевљана, који деценијама живе заједно, на једном лепом тргу, у једном малом граду, где се готово сви добро познају и деле судбину вароши у којој су многи од њих одрасли, а они који су ономад дошли, полако али сигурно постају и остају Kрушевљани.

Изложба посвећена путовањима, коју до краја фебруара Прокупчани могу да виде у Народном музеју Топлице, још један је у низу  пројеката које реализује Kућа Симића и Народни музеј Kрушевац, а односи се на градско културно наслеђе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име