Почело подношење захтева за подстицаје за тов јунади, јагњади, јаради, свиња, као и за краве  за узгој телади за тов

Пре неколико дана  почело је подношење захтева за подстицаје за тов јунади, јагњади, јаради, свиња, као и за краве  за узгој телади за тов.

Право на ове подстицаје могу остварити физичка лица- носилац  комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, правно лице и предузетник.

Саветодавац за сточасрство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби (ПССС) Прокупља Душка Петровић изјавила је да сточари ове подстицаје могу остварити ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, јагњади, јаради и свиња од  1. фебруара до 31.јула ове године и то за грла предате кланицама или извезена у периоду од  1.јула 2021. до 30.јуна 2022.године.

-Захтеви за подстицаје подносе се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише три захтева у предвиђеном року, рекла је она и додала да подстицаји за тов јунади износе 15.000 динара по грлу, јагњади и јаради по 2.000 динара, а свиња хиљаду динара по грлу.

Према њеним речима  физичко лице-носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, правно лице и предузетник  остварује подстицаје у износу од  20.000 динара за најмање две краве отељене у периоду од  1.јула прошле до 30.јуна ове године.

Ближе информације и помоћ, могу добити у просторијама Пољопривредне стручне службе ул.Василија Ђуровића Жарког 13, тел: 027/8100525 или у Одељењу за пољопривреду Градске управе Прокупља (канцеларија бр. 21.)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име