Ученици Основне школе “Милић Ракић Мирко” обележили Дан безбедног интернета

Ученици издвојеног одељења Основне школе „Милић Ракић Мирко“ у Доњем Kординцу, организовали су радионицу поводом Дана безбедног интернета, под називом „Заједно за бољи интернет – прекомерно коришћење рачунара“.

-У данашње време, када потреба за интернетом све више узима маха и када деца све више слободног времена проводе са телефонима и рачунарима, морамо им указати на правилно коришћење интернета. Такође морају да знају опасности, које вребају претраживањем и коришћењем истог, рекла је учитељица из ове основне школе Јелена Бабић, која је са својим ученицима тим поводом одржала час.

Она је објаснила да је у уводном делу часа, користећи гињол лутку, ученицима кроз стихове представила грешке родитеља, али и деце, које настају још у раном детињству, приликом коришћења мобилних телефона и интернета.

-Разговорали смо на задату тему, а онда су деца уз моју помоћ, али и самостално изводила закључке у чему је грешка родитеља, а у чему њихова, када је интернет у питању. У другом делу активности поделили смо материјал за рад, на коме су изводили закључке о правилном коришћењу интернета, истакла је Бабић.

Само неки од закључака, које су деца извела, јесу да се мора имати распоред дневних активности и како правилно користити интернет. Разјаснили су да интернет треба користити највише у образовне сврхе, као и да њихови родитељи увек морају знати шта  раде на интернету.

Учитељица Бабић је нагласила, да деца знају да своје шифре никада не смеју јавно да постављају на мрежи и уколико се деси да их контактира нека старија, непозната особа, морају да обавесте родитеље.

На овом часу су научили да своје обавезе не смеју да запоставе због интернета, који, поред тога што је користан, може да буде и веома штетан.

Оно што је био најважнији циљ овог часа и обележавања Дана безбедног интернета, јесте да су ученици Основне школе „Милић Ракић Мирко“ своја правила исписали у књизи, у програму Стори џампер, (https://www.storyjumper.com/book/read/124621902 ), коју ће и остали њихови другови и другарице моћи да користе. За ову прилику, ови вредни основци су направили и своје аватаре, чиме су указали на велику важност коришћења интернета у образовне сврхе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име