За пољопривреду 10 милиона динара

–За разлику од прошле године, када је из буџета за пољопривреду било опредељено 6,5 милиона динара, ове године планирана средства за развој и унапређење пољопривреде износе 10 милиона динара, изјавио је члан Градског већа Прокупља Дејан Тонић током предавања за пољопривреднике у Новој Божурни, које је организовала Пољопривредно стручна и саветодавна служба (ПССС) Прокупља.

Према његовим речима локална самоуправа је партнер, не само пољопривредницима, него свим грађанима који имају добре идеје и пројекти чији је циљ подизање стандарда становништва без обзира да ли живе у градској, приградској или сеоској средини.

Тонић је позвао пољопривреднике да конкуришу за доделу подстицаја који се дају на основу Јавних позива које расписује Министартво пољопривреде, водопривреде и шумарства.

О избору хибрида кукуруза за пролећну сетву говорио је саветодавац за ратарство и повртарство у ПССС, Радован Бјелица, који је нагласио да Србија производи изузетно квалитетне хибриде који, уз примену свих агротехничких и других мера, дају добар и квалитетан род.

Саветодавац Душка Петровић одржала је предавање на тему “Технолошко-економски обрасци за побољшање квалитета и квантитета пољопривредне производње“.

Током предавања она је нагласила да без сталне евиденције трошкова производње и остварених прихода не можемо да знамо да ли је производња и рад пољопривредника рентабилна, односно економски исплатива.

–Примена нових технологија, знања и праћење стања на тржишту су неопходни услови да би се добила једна рентабилна и економски исплатљива производња, изјавила је Петровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име