Одржана промоција Топличког зборника у Народном музеју

У Народном музеју Топлице у Прокупљу, одржана је промоција шестог броја часописа „Топлички зборник“, чији су издавачи Народни музеј Топлице и Историјски архив Топлице, под покровитељством Града Прокупља. Промоција је одржана у складу са прописаним епидемиолошким мерама, уз присуство представника Града Прокупља, установа културе, историчара.

О новом издању „Топличког зборника“ говорио је историчар, професор Саша Станојевић, који је овом приликом истакао да се овај часопис од прошле године налази на листи часописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, што је од великог значаја за његов будући квалитет, али и обавеза за још садржајнији и квалитетнији рад на њему.

-Задовољство ми је што могу да упознам јавност да се Топлички зборник налази на престижној листи часописа која је утврђена строго нормираним актима, које смо ми од почетка испратили и трудили се да око његовог уређења, рекао је Станојевић и  истакао да часопис има мултидисциплинарни карактер, иако у њему  доминирају историографски радови. Осим радова из историје, присутни су и радови из лингвистике, историје уметности, социологије, архитектуре и других сродних наука.

Kако истиче, часопис је посвећен топличком крају и садржи преко стотину радова, а међу темама су Топлички устанак, битка на Плочнику, топонимија топличких села, Гвоздени пук и друге сродне теме о којима су поред историчара из Топличког краја говорили и историчари из разних крајева Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име