Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава

У оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду Србије у 2022. години, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, расписала је Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава.

Овај пројекат је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде и Светске банке који уводе нове моделе финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност.

Права на коришћење бесповратних средстава могу да остваре лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, односно носилац породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво и земљорадничке задруге које имају најмање пет задругара који су носиоци пољопривредног газдинства.

Предмет овог Јавног позива, који је други по реду, су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње у области производње млека и меса, пчеларства и аквакултуре.

Финансирање пројекта за доделу бесповратних средстава ради се по моделу „50:40:10“, односно корисници добијају 50 одсто бесповратних средстава од укупне вредности инвестиције са припадајућим порезима, 40 одсто је кредитно финансирање у сарадњи са пословним банкама, а 10 одсто је учешће самих пољопривредника.

Минимална вредност укупно прихватљивих трошкова не сме бити мања од 20.000 евра у динарској противвредности, а максимална 50.000 евра.

Захтеви за подношење пријава за доделу бесповратних средстава по овом Јавном позиву достављају се од 24. јануара,  закључно са 23. фебруаром 2022. године.

О конкурсу и Пројекту за конкурентну пољопривреду Србије у 2022. години ближе информације заинтересовани пољопривредници могу добити у просторијама Пољопоривредно стручне и саветодавне службе Прокупља, које се налазе у улици Василија Ђуровића Жарког бр. 13 или на телефон 027/8100525.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име