Ученици од првог до четвртог разреда од понедељка наставу похађају нормално

Од понедељка, 24. јануара, сви ђаци од првог до четвртог разреда прокупачких основних школа, након зимског распуста враћају се нормално у школе, док ће ученици старијих разреда и средњошколци наставу пратити по комбинованом моделу, саопштили су из Министарства просвете.Према томе старији основци и средњошколци пратиће наставу на онлајн часовима и у школским учионицама наизменично, према распореду који подразумева поделу на групе.

До овакве одлуке се дошло пошто је у Србији повећан број оболеле школске деце од „омикрон“ вируса који се брзо шири. Тако је закључно са јучерашњим даном број оболеле деце узраста од шест до 18 година у Србији био нешто већи од 3.000, истичу из Тима за школе.

Такође наводе да ће ученици, запослени и сви који долазе у школу и даље морати да носе заштитне маске од уласка до напуштања школског дворишта.

Наглашавају и да је у овој ситуацији потребно појачати хигијенске мере, прање и дезинфекцију руку, као и проветравање школских просторија и апелују на ђаке и родитеље да и ван школе примењују мере заштите и избегавају масовна окупљања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име