Ове године у Народној кухињи направљено 55.800 куваних оброка

Највише послова у овој години запослени у Црвеном крсту Прокупља имали су у пружању различитих видова помоћи  угроженим породицама у градским и сеоским срединама.

Тако је током 2021. године у Народној кухињи направљено укупно 55.800 куваних  оброка, а подељено је и 12.900 сувих оброка.
–Услуге Народне кухиње, по списковима Центра за социјални рад, месечно је користило 300 најугрожениојих породица. Kувана јела добијала су се током радних дана, а суви оброк током викенда и празника, изјавио је секретар Црвеног крста  Прокупља Драган Суботић и нагласио да Народна кухиња није радила три месеца, односно током летних месеци.
Услуге кухиње корисници ће моћи поново да користе већ првог радног дана 2022. године. Током ове године, социјално најугроженијим породицама у градским и сеоским срединама подељено је нешто више од 1.800 пакета са основним животним намирницама. За набавку хиљаду пакета, у којима се налази уље, тестенина, месне прерађевине, брашно и друге намирнице из буџета Града Прокупља издвојено је укупно 1.414.440,00 динара. Помоћ у подели пакета са основним живиотним намирницама и хигијенским средствима дало је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Из градског буџета за куповину огревног дрвета издвојено је укупно 1.350.000,00 динара. Огревно дрво добиле су 264 социјално угрожене породице.
–Ове године приоритет у раду организација била је социјална делатност. У реализацији ових послова имали смо несебичну помоћ локалне самоуправе, Центра за социјални рад и појединих донатора, изјавио је Суботић.
Секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић, овом приликом изразио је захвалност грађанима, волонтерима, запосленима у Заводу за трансфузију крви Ниш, Црвеном Kрсту, Дому културе, као и свима онима који су учествовали у организовању акција добровољног давања крви у Прокупљу.
А да су Прокупчани хумани људи показују и подаци да су током ове године прикупљене 1093 јединице драгоцене течности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име