Одржана премијера представе “Лажни принц Петар Пан”

У прокупачком Дому културе, одржана је премијера представе „Лажни принц Петар Пан“, према тексту Миљане Митровић, а у режији Милице Ристић. Актери представе су били глумци омладинског ансамбла Школе глуме, са којима је радила ментор Тијана Петровић. Ова школа глуме, годинама уназад, ради веома успешно при овој установи.

–Школа глуме, за малу и велику децу, у прокупачком позоришту, већ је показала своју вредност у годинама за нама. Млади глумци се све више појављују на сцени, што је свакако разлог више да љубитељи глуме посећују представе. Веома је битно да младе и талентоване људе „пуштамо“ да се ослободе у том креативном смислу. Неки од њих су већ почели да играју на вечерњој сцени, а „Лажног принца Петра Пана“ играла је прва група Школе глуме, са којом сам почела да радим. Изузетак је једино Петар Славковић, коме је ово била прва представа, рекла је директор Дома културе Тијана Петровић.

Према њеним речима, представу су обновили, јер су је најпре играли запослени у Дому културе 2014. године.

–Много лепих тренутака је прошло у раду са децом у Школи глуме, која постоји од 2013. године. Зато сам се веома пријатно изненадила и оним што су ми, мој колектив и деца са којима радим, приредила као изненађење, говорећи говорила о мени и мом раду са њима. За 20 година колико се бавим глумом, ово ми је најлепши поклон, а њихове похвале вреде колико и многе значајне награде. Наставићемо и даље да радимо и сарађујемо, са жељом да још много представа успешно реализујемо, нагласила је Тијана Петровић.

За сценографију у представи био је задужен Милан Илић Трша, костиме је припремила Златица Јовичић, а сонгове Драган Бабић. Актери представе били су млади глумци, Петар Славковић, Луција Лакићевић, Сара Аранђеловић, Нина Станојевић, Мина Денић, Дуња Лекић, Милица Ристић, Kатарина Kрстић, а у улози Деда Мраза се појавио Срђан Бактијаревић.
Прву репризу представе „Лажни принц Петар Пан“, Дом културе је припремио за 12. јануар, као поклон својим суграђанима за Српску нову годину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име