Еколошки или протести опозиције: Шлепи и Доцко прикупљају политичке поене?

Већина портала у Топлици пренела је на овај или онај начин (како коме одговара) народне еколошке протесте који се суботом организују у читавој Србији па и у Прокупљу.

С тим у вези, нашој редакцији обратили су се учесници окупљања, који су се осврнули и на медијско извештавање о протестима.

– Да кренемо од почетка или још боље од краја, јер је крај показао колико је наша такозвана опозиција јака. Толико су јаки, да су се после писања прекршајних пријава набили у мишје рупе, а у сарадњи са појединим “новинарима” диригују, пишу текстове за “назови” портале, који ће ускоро променити име у Затвореноср.рс… Чули смо да су из највећег еколошког удружења најавили покретање тужби против свих појединаца који су писали на својим фб профилима, омаловажавали, износили лажне оптужбе о удружењу, али и о пријатељима удружења. Такође смо чули да су најавили тужбу против портала из Блаца, а поднеће је због нарушавања јавног реда и мира, узнемиравања јавности и довођења у заблуду, као и угрожавања живота људи, кажу неки од учесника еколошког протеста.

Како додају, Прокупчанима је незамисливо да се улицама града Прокупља “шири Куница илити ласица из Куршумлије”…

– Куршумлијски авлијанер, ћата ратних дневница шепури се Прокупљем, а прате га опозициони прваци Шлепи-топличка вода МиланТоплица, Боги смејурија-Затвореноср.рс, Доцко-хипотека прокупачке фабрике воде, уз помоћ “храбрих” прокупачких жена (све запослене у државним институцијама). Сви они у истом даху, скандирају “лопови, лопови”. Грађани се са правом питају, ко је овде лопов? Да ли су лопови они који су се овајдили од ратних војних дневница, од продаје фабрике Милан Топлица, они који су фабрику воде дали под хипотеку, или ови који су данас на власти и немају решења за депонију у центру града, немају решења за 120 дивљих депонија и који прећутно дозвољавају моћницима из Блаца нелегалну експлоатацију на реци Топлици… Наши стари кажу да је политика “неморална жена”, а у граду се то између позиције и опозиције, свакодневно доказује. Због тога се удружење дистанцирало од било какве политичке играрије позиције и опозиције, и гази крупним корацима ка циљу, а циљ је ЕКОЛОШКО ПРОКУПЉЕ и ЕКОЛОШКА ТОПЛИЦА јер све што ради – ради из срца, а дела то показују.

Такође поручују да, уколико буду решили да се баве политиком, благовремено ће обавестити грађане и затражити подршку на предстојећим изборима. До тада поручују, “мој деда није крварио, да би Рио Тинто, Србијом роварио”, кажу наши саговорници.

7 KOMENTARA

  1. Bio sam na protestima. Iskreno stajao sam na trotoaru, ali sam dobio kaznu 5000 dinara. Da li cu opet da odem ? Pa naravno dа hocu, i mozete naprednjacki lopovi da mi pisete dvadeset kazni, ne pomaze vam nista.

  2. Zasto niko ne pise da je Sneza Ilic clan radnog tela Grada Prokuplja za rodnu ravnopravnost. Da prima dobru platu. Pa kako to napada sns a oni je zaposlili ? A oni mogu i da je razrese funkcije. Zasto to ne urade ?

  3. A niko ni da spomene Snežu Ilić ili Draganu Petrović? Osobe koje već par godina unazad pokušavaju svaki vid građanskog protesta ili aktivizma da preuzmu, ospore ili što i najčešće biva, da odbiju ljude i to samo svojim prisustvom… Mislim ludom pa bi bilo dosta da shvati da ih neutralni i politički neopredeljeni ljudi jednostavno ne žele! Stičem utisak da su namerno tu, kao i ostatak opozicije iz prostog razloga, da se čoveku ogadi ta ista opozicija i kako bi ova vlast zbog takvih i opstala…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име