Борба против трговине људима

Савез за церебралну и дечију парализу Србије, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Београду је организовало трибину „Једна реч више, један проблем мање“, која је била посвећена борби против трговине људима, са акцентом на експлоатацији особа са инвалидитетом.

На овој трибини, која је била организована поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, међу представницима многобројних градских и општинских удружења,
били су присутни и председник и технички секретар Удружења за церебралну и дечију парализу Прокупља Милутин Стојановић и Марија Стојановић.

–На овој трибини је истакнуто да је трговина људима глобални проблем који погађа све земље света, а нарочито сиромашне земље, земље у рату, земље у развоју и друге. Један од основних циљева трговине људима је остваривање зараде или неке друге користи кроз различите видове експлоатације, као што су принудни рад, принудно просјачење, принудно вршење кривичних дела или на други начин, изјавила је Марија
Стојановић.

Жртве трговине људима може бити свака особа без обзира на пол, годину старости, образовање, социјални статус или на неке друге особине.

–Особе са инвалидитетом су такође жртве трговине људима и најчешће се користе за принудно просјачење, речено је на трибини.

–У спречавању трговине људима требају да се укључе многобројни субјекти, као што су породица, образовне установе, Центри за социјални рад, МУП, многобројна удружења и сами грађани, рекла је технички секретар организације Марија Стојановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име