(ВИДЕО)Народ истерао опозицију и политички шљам са скупа у суботу! ПРОТЕСТИ У ПРОКУПЉУ ОСТАЈУ НАРОДНИ!

власник портала Отвореноср.рс

Занимљива ситуација одиграла се прошле суботе на народном скупу у Прокупљу. Видевши снагу и масовност првог народног протеста пре две недеље, представници опозиције похрлили су да на исте учествују, али њихови планови нису успели јер народ је победио.

Наиме, организатор народних протеста против Рио Тинта Милинко Петровић, позвао је народ да се окупи у суботу 05.12.2021. године, и како смо писали, то су били најмасовнији протести до тада у Прокупљу. На тим протестима није примећено присуство опозиције али су зато поједини окупљени приметили неке представнике власти који су, како кажу наши извори, са капуљачама и маскама пратили скуп и фотографисали, што је, како додају саговорници, радила и полиција у цивилу.

И ове последње протесте заказао је Милинко Петровић, али услед кише и лошег времена било је мање људи него на првом скупу. Занимљива ситуација десила се након што су се на протесту појавили непознати људи из Блаца и Куршумлије које је предводила шачица искомпромитованих политичара бивше власти из Прокупља, на челу са власником портала Отвореноср.рс који се, како је наш портал већ неколико пута писао, финансира шиптарским парама са Косова и Метохије. Он је био у пратњи новинарке из Прокупља која иначе има неке специјалне задатке и дилове са појединим представницима власти (о чему ћемо писати у наредном периоду)…

Опозиција је хтела да стане на чело колоне и присвоји протесте у Прокупљу, али их је народ у томе спречио. Говор је одржао Милинко Петровић, након чега се опозиција повукла са протеста.

– Нисам члан странке, и све што радим, радим сам. Иза мене стоје моји родитељи, пријатељи, и сви ви који сте овде не због мене већ због заједничког циља, због наше будућности. Све што радим, радим из срца, а не као поједини, зарад личног интереса. Нећу да именујем те људе, мали је град, сви се знамо… Ти људи хоће блокаду и данас, ја то нећу. Свако ко мисли да треба да блокира улицу, нека им се придружи. Чекали су да се народ окупи, па да се убаце овде и преузму заслуге. Ограђујем се од њих, овај скуп није политички, казао је између осталог Милинко Петровић.

Цео говор Милинка Петровића погледајте ОВДЕ.

ВИДЕО:

7 KOMENTARA

  1. Pozdravljam reakciju,okupljenih građana koji nisu dozvolili politizaciju skupa, niti blokadu puta. Jedino bih najjtoplije, najjdobronamernije predložio da se ne izlazi na ulične proteste, ako nije krajnje neophodno. Neka se organizatori obrate institucijama države, za rešenja. A, tek, ako institucije države ne reaguju na ukazani problem građana da onda eventualno organizuju svoj protest, bez nasilja, bez politike, bez činjenja bilo kakvog krivičnog dela uz urednu prijavu protesta. To je pravi put. Mi imamo narodnu vlast koju vodi predsednik i kome je naroda reč glavna. Treba da verujemo svom predsedniku i da mu pomognemo u njegovom radu za stvaranje jake i zdrave Srbije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име