Завршница позоришног фестивала “Лектирићи ex yu фест“

У прокупачком Дому културе, одржана је позоришна представа „Мистерија несталог јајета“, као десета представа на позоришном фестивалу „ Лектирићи ex yu фест“, који већ девету годину организује Народна библиотека „Раде Драинац“.

За своје вршњаке из Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, играли су чланови Дечје сцене Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице.

Да фестивал улази у завршницу и да жирију неће бити лако да издвоји најбоље, потврдио нам је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.

Остале су још две представе, али је већ сада јасно да је понуда више него квалитетна и да ће стручни жири имати заиста тежак задатак, јер није лако номиновати ни најбоље екипе ни појединце, истакао је Огњановић

Он  је додао да Министарство културе и информисања, уз подршку Града Прокупља, препознаје важност „Лектирићи ex yu феста“, као и да се већ праве планови за догодине, када Фестивал обележава десетогодишњицу постојања.

За глумицу дана проглашена је Наталија Јосифовић ( Мари канаринац), а титулу глумца дана понео је Матеја Димитријевић (Инспектор Хари).

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име