Хуманост прокупачких ученика

Ученички парламент Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу био је организатор хуманитарног турнира у малом фудбалу на којем су учествовали и ђаци Медицинске школе „Др Алекса Савић“, Гимназије и Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

Турнир је одржан под слоганом „Буди и ти део хуманитарног срца и подржи Даничину борбу“, са циљем прикупљања помоћи намењен за лечење деветогодишње Прокупчанке Данице Петковић.

Директорица Техничке школе Биљана Миленковић рекла је да су они подржали ову акцију ученичког парламента.

–Осим стисања знања, наш циљ је да код ђака развијемо хуманост и свест у пружању помоћи онима којима је потребна. Овај турнир није прва акција коју је организовао ученички парламент у циљу лечења наше мале суграђанке, великог срца, Данице Петковић, изјавила је директорица Миленковић и додала да је враћање осмеха деветогодишој Прокупчанки основни и примаран задатак свих хуманитарних акција и људи добре воље. Мајка мале Данице Петковић, Слађана Петковић била је одушевљена идејом ученичког парламента који су предложили да организују овај турнир.

-Током прошлог месеца ученички парламент Техничке школе већ је организовао акцију прикупљања новчане помоћи за лечење моје кћерке. Ово је друга акција који они у веома кратком периоду организују. Велико хвала, не само организаторима, него и свим учесницима и гледаоцима који су присуствовали данашњем хуманитарном турниру у малом фудбалу у циљу прикупљања новчаних средстава за лечење наше кћерке, изјавила је она.

Без обзира што резултати нису били примарни, рецимо да су прво место на турниру освојили ученици Техничке школе, друго Гимназије, треће Медицинске, а четврто Пољопривредне школе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име