Прво место за прокупачке ученике на Фестивалу сценских минијатура у Лесковцу

Чланови драмске секције Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ и фолклористи, са којима ради учитељица Славица Чикарић, су на Фестивалу сценских минијатура, који је организован у Лесковцу, освојили две прве награде. Једна је у категорији „глума и перформанс“, а друга у категорији „плесних тачака“. На овом фестивалу је учествовало 28 екипа из целе Србије.

–Због пандемије корона вируса нисмо отишли у Лесковац, али смо снимили минијатуре, које су према пропозицијама, морале да трају 10 минута и освојили смо прво место. Победили смо и са нашим „Играма из Лесковца“. Радујемо се овом успеху сви заједно, јер смо сви подједнако и заслужни за њега. Имала сам предосећај да ћемо добити неку од награда. Увек се руководим тиме да „покушај-ствара чуда, док „ја- не могу“, никад ништа није постигло. То се потврдило и остварило и овај пут, рекла је учитељица Славица Чикарић, која са децом годинама уназад ради марљиво и вредно, тако да награде које дођу на адресу њихове школе никако нису изненађење.

Учитељица Чикарић се поноси својим ђацима, а у њеном раду, када је почињала, па све до данашњих дана, каже да се готово ништа није променило.

–Као учитељица сам почела 1995. године у једној малој школи у селу Водице. Од првог дана свој посао радим исто, са истим трудом и залагањем и исто таквим жаром. У свакој представи, сваком сплету игара, трудим се да деци дочарам богатство наше народне традиције. Оно што је врло лепо и важно и за њих и за мене, јесте да сваку представу снимамо, тако да свако дете има лепу успомену на наше дружење, а свака генерација има свој успех и свој траг из најлепших школских дана, додала је Чикарић. Оно што треба следити од ове учитељице и њених ђака јесте жеља да се буде најбољи, јер само тако успеси и неће изостати.

–Ја лично не верујем у случајности, јер успешан се постаје само ако се вредно, редовно и марљиво ради, само тад се отварају бројне могућности. Иза сваког успеха стоји велики рад, али и подршка мојих ђака, њихових родитеља, породице и директора школе, истакла је са великим задовољством Славица Чикарић и обећала да ће и убудуће настојати да на наступима, знањем и стваралаштвом својих ученика увек
ствара за победу.

Покровитељ овог фестивала је Министарство културе Републике Србије и Културни центар Лесковац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име