Од почетка године прикупљено 945 јединица крви у Прокупљу

Црвени крст Прокупља је у периоду од 1. јануара до 30. новембра ове године организовао 27 акција добровољног давања крви. У овом акцијама укупно је прикупљено 945 јединица крви.

Секретар прокупачког Црвеног крста Драган Суботић рекао је да је задовољан одзивом наших суграђана и запослених у појединим фирмама да дају своју драгоцену течност.

–Епидемиолошка ситуација изазвана корона вирусом није спречила Прокупчане да и ове године, као и претходних, на делу покажу своју хуманост. Дати добровољно своју крв је нешто најхуманије што појединиац може да уради, изјавио је он и нагласио да свака јединица крви спашава нечији живот.

Од укупног броја акција, које је спровео Завод за трансфузију крви из Ниша, пет је организовано за раднике Електродистрибуције и службенике Полицијске управе Прокупља.

За првих једанест овогодишњиx месеци, први пут крв је дало 86 наших суграђана и 163 жене.

–Наши волонтери и запослени у Дому културе били су саставни део сваке наше акције, рекао је Суботић који се захвалио свим добровољним даваоцима који су своје драгоцено време издвојили да дају крв како би неком спасили живот.

До краја календарске године планиране су још две акције добровољног давања крви. Као и до сада, у холу Дома културе прва ће бити организована 13. децембра, а друга 27. децембра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име