Реализована друга фаза пројекта прокупачког Музеја “Звуци прошлости из Глувог потока”

Друга фаза пројекта Народног музеја Топлице „Звуци прошлости из Глувог потока“, реализована је финалном радионицом ученика прокупачких основних школа. Они су били део овог пројекта и својим учешћем су подржали Музеј у његовој реализацији.
Прва фаза овог пројекта, која је претходила радионици, реализована је на терену, обиласком Пребрезе у октобру месецу.

-Намера прокупачког музеја је била да кроз овај пројекат популарише природно и културно наслеђе Топлице. То смо урадили уз подршку Центра за промоцију науке. Руководилац пројекта је била Јулка Kузмановић Цветковић, која је овом приликом са децом и разговарала о самом налазишту у Пребрези. О могућностима презентације палеонтолошког локалитета Пребреза, говорила је и виши кустос археолог у прокупачком Музеју Сања Црњобрња Kрасић, док је мр Дејан Живковић, наставник биологије у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“, присутне упознао са „Природом која нестаје“, поручујући да морамо да заштитимо живи свет Топлице.

Ђаци су из прве руке, и на терену и данас овде, од истраживача могли да сазнају како се истражује, какав је пут од истраживача до презентације каква постоји на налазишту, рекла је директорка Љиљана Kрасић, нагласивши да је, поред ученика и наставника, на финалној радионици учествовала и предавач из Природњачког музеја из Београда, музејски саветник Сања Алабурић, која је представила своје виђење налазишта.

Овом приликом наступио је и хор „Деца неба“, а Народни музеј Топлице је у знак захвалности, учесницима у пројекту, поделио захвалнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име