Представа “Пола – пола” одушевила публику у Прокупљу

Млади глумци прокупачког Аметерског позоришта  „Хранислав Драгутиновић“, које ради у оквиру Дома културе је премијерно, на велико задовољство публике, одиграло представу „Пола-пола“. Овом представом, прокупачки Дом културе се придружио обележавању глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, и подсетио на важност борбе против сваке врсте и облика насиља.

– Kада су најстарији полазници школе глуме Дома културе довољно сазрели и глумачки и по годинама да заиграју на вечерњој сцени, циљ колегенице Данијеле Стевић и мене, био је да им, сем озбиљног глумачког задатка, дамо и важну животну лекцију. Kада смо им предложиле комад “Пола-пола” допао им се и сложили су се да то буде наша нова представа, рекла је директорка прокупачког Дома културе и редитељ представе Тијана Петровић.

Она је објаснила да је њихова жеља била да “раздрмају” публику и подсете је да је врло важно да приликом проласка кроз стресне ситуације у животу, одрасли имају одговорност да помогну деци да што лакше прођу кроз то.

-Да би та опомена била потпуна, замолили смо за мишљење психолога и дефектолога и њихов став о теми развода, којом се комад бави, публика је могла да прочита на афишама, које су подељене на улазу. За датум премијере одабрали смо први од 16 дана активизма борбе против насиља, јер је психичко насиље, које се може видети у представи, такође је важан облик насиља, а обавеза позоришта је да буде друштвено ангажовано, подвукла је Петровић.

У представи „Пола –пола“ играли су Анастасија Цвијановић, Немања Тонић, Мина Денић, Милан Младеновић, Милица Ристић, Никола Јеремић, Сара Аранђеловић и Анђела Стаменковић. За сценографију и светло је био задужен Милан Илић, а за костиме Миљана Петровић.
„16 дана активизма против насиља над женама“ је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у преко 100 држава света. Kампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име