СРАМОТА! “ЗА ДОМ СПРЕМНИ” У ДОМУ СТАРИХ У ПРОКУПЉУ?!

Како портал “Прокупље Онлајн” сазнаје од корисника Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу у ток јучерашњег дана десио се велики инцидент.

Славећи геноцидну “Олују” која се десила на данашњи дан Ч. Л. из Хрватске корисник Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу у току јучерашњег дана за време ручка у 12:50 часова, неколико пута је устајао са стола и подизао десну руку увис и гласно узвикивао геноцидни фашистички поклич “за дом спремни”.

Како сазнајемо том приликом Ч. Л. је упућивао претње корисницима Дома старих који су негодовали због тог његовог поступка претећи им да ће их “заклати”. Поменута особа је веома инцидентне природе, и прошле године јуна месеца у његовом орману у Дому старих пронађена је бомба. Поред осталог особа врши психичко насиље над неким корисницима а нарочито над женама.

Неколико корисника Дома старих се обратило редакцији портала за овај случај, али и за многе друге инцидентне ситуације које је изазивао Ч. Л. , јер како кажу управа Дома старих не реагује на њихове пријаве због понашања Ч. Л. и стиче се утисак да поменуту особу неко штити. Поводом пријаве корисника дома социјалној радници поводом овог скандирања и претњи, социјална радница (име познато редакцији) је бранила Ч. Л. говорећи да живимо у систему демократије и да свако има право на своје мишљење.

Одмах по добијеним информацијама о целом случају позвали смо Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу да добијене информације проверимо, међутим правница Дома старих нам је рекла да је директорица на плаћеном одсуству и да позовемо за неколико дана искључиво ујутру. Упутили су нас на Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, што смо и урадили.

Због велике забринутости за безбедност свих корисника Дома старих у Прокупљу власник портала “Прокупље Онлајн” Душан Ђорђевић Ђурђија поднео је лично пријаву полицији против Ч. Л. из Хрватске у нади да ће полиција испитати овај случај и да ће полиција заштитити све кориснике дома.

-Код корисника Дома старих је приметан страх и забринутост због инцидента које прави Ч. Л. из Хрватске, а поготово су забринуту јер је код ове особе пронађена и бомба па оправдано страхују за своје животе. Сматрам да је дужност и обавеза сваког грађанина Србије да овакве ситуације пријави и да стане у заштиту немоћних, и да сваки случај пријави полицији. Сматрам да ова ситуација мора хитно да се реши, и да одмах мора да се реагује, а не да се чека данима док се неко не смилује да одговори на моје мејлове како су ме и упутили. Јавно молим надлежне да цео случај испитају, да се испита здравствени картон Ч. Л. и да стучњаци установе да ли је њему место у Дому старих или није – казао је Душан Ђорђевић Ђурђија.

Поштовани читаоци о свим новим информацијама везаним за овај случај бићете обавештени.

7 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име