Почела реконструкција пруге Прокупље-Куршумлија-Мердаре

?????????????????????????????????????????????????????????

Железнице Србије започеле су реконструкцију пруге Прокупље- Куршумлија-Мердаре, на деоницама где су прошлогодишње поплаве оштетиле и однеле делове колосека, због чега је железнички саобраћај на овом правцу дуже време обустављен, саопштили су из тог предузећа.

Радови су почели санацијом деонице код стајалишта Косанчић Иван дуге 3,2 километра, на делу пруге од Куршумлије ка Мердару.

Извођачи радова најпре су морали да са пруге на коју се обрушила земља и камење уклоне  одроњени материјал, као и да очисте одводне канале и да посеку око 14 хиљада квадратних метара растиња.

Радови ће се наставити санацијом пруге код Прокупља, где ће се у дужини од око 1,6 километара санирати насип уз пругу, као и четири метара дуг пропуст који је оштетила водена бујица.

Како су нагласили у Железницама Србије вредност ових радова је око 34 милиона динара, а завршетак посла се очекује у августу ове године.

Пруга од Прокупља до Куршумлије је затворена за саобраћај 24. јуна прошле године, после обилних киша и изливања реке Топлице и Конџељске реке, које су поплавиле и оштетиле пругу Дољевац – Мердаре, између Прокупља и Белољина, односно између Барлова и Куршумлије.

Због оштећења пруге сада не саобраћају два путничка воза дневно на релацији Прокупље – Куршумлија.

извор: prokuplje.org.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име