Рампа на улазу у зграду прокупачког ПИО Фонда велика помоћ непокретним лицима

Захваљујући Влади Србије и Хуманитарној организацији „Форум младих“ за помоћ особама са инвалидитетом, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) филијале у Прокупљу решио је деценијски проблем адекватног смештаја лекарске комисије за туђу негу и помоћ, као и лакшег приступа болесника просторијама у којима та комисија ради.

Адаптацијом просторија у згради ПИО Фонда добијене су адекватне просторије за рад комисије са два простора за лекарске прегледе и једним за писарницу. У оквиру новог простора уређена је и шалтерска служба и тоалет за особе са инвалидитетом, чиме је  поједностављен приступ корисника лекарској комисији.

Према речима директора ПИО Фонда у Прокупљу Данила Миленковића на овај начин решен је проблем одвојености лекарске комисије од просторија ПИО Фонда.

Просторије Фонда налазе на трећем спрату зграде у центру града и практично су недоступне тешко покретљивим болесницима па је лекарска комисија морала да ради у приземном делу, истакао је директор Миленковић.

Он је објаснио да се свих ових година радило на томе како да се  олакша приступ лекарској комисији тешко покретљивим и непокретним болесницима, који су долазили на прегледе како би остварили материјално право на туђу негу и помоћ.

Када нам се указала шанса да након затварања и исељења банке на првом спрату зграде, одмах смо се обратили Републичком фонду који је то и учинио 2018. године, од када смо и власници поменутих просторија у згради у којој је се поред ПИО фонда налази и републички Фонд здравственог осигурања (ФЗО) филијале у Прокупљу, казао је Миленковић.

Након решавања просторног проблема желели смо да нашим корисницима још више олакшамо приступ згради па смо уз помоћ Владе Србије и хуманитарне организације „Форум младих“ поставили на улазу у зграду нова сензорска клизећа врата и рампу за особе са инвалидитетом, нагласио је Миленковић.

Према његовим речима на овај начин решен је велики проблем и омогућено најтежим болесницима и особама са инвалидитетом да лакше дођу на лекарску комисију.

Како је подвукао у време одржавања комисије на преглед у просеку дође око десетак најтежих, углавном непокретних болесника којима рампа на улазу у зграду сада много помаже.

Обратили смо се Јавном комуналном предузећу (ЈКП) „Хамеум“ и Паркинг сервису са молбом да нам ослободе два паркинг места са ознаком за инвалиде на улазу у зграду, како кола Хитне помоћи или приватни аутомобили којима се довозе болесници не би имали проблема са паркирањем, па се надамо да ће и тај проблем бити решен све у циљу помоћи најтежим болесницима и особама са инвалидитетом којима је наша помоћ најпотребнија, закључио је директор ПИО Фонда у Прокупљу Данило Миленковић.

извор: prokuplje.org.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име