Почиње решавање проблема негативног прираштаја: Формиран Савет за популациону и демографску политику у Прокупљу

Како би се почело са решавањем проблема негативног прираштаја у Прокупљу, на последњем скупштинском заседању у овом граду, формиран је локални Савет за популациону и демографску политику. Обзиром да се Прокупље и Топлица, деценијама уназад суочавају са негативним прираштајем, фомирано је једно овакво радно тело, које ће се позабавити овим проблемом.

Савет ће чинити члан Градског већа Марко Костадиновић, директорка Дома здравља Верица Бојичић Илић, др Ненад Радмановић, директорка Предшколске установе „Невен“ Весна Јовановић, Небојша Луковић, Љиљана Здравковић и Миладин Милосављевић. Реч је о људима из најразличитијих области, који могу да дају свој лични допринос у решавању овог проблема.

-Негативан природни прираштај је пре свега последица исељавања становништва из села у градове. Зато су потребна већа улагања у пољопривреду, како се људи не би исељавали. С тим у вези, биће донети одређени предлози, који ће бити упућени Влади Србије на разматрање, а све у циљу подстицаја и подршке рађању као и враћању на село, казали су из локалне самоуправе у Прокупљу.

Подсећамо, Град Прокупље има фонд подстицајнх средстава, којима утиче на наталитет. Ту су, између осталог, вантелесна оплодња, као и рођење првог, другог и трећег детета где се издваја 15.000, 20.000 и 25.000 динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Општој болници 54 пацијента са короном, три особе преминуле

(ФОТО) Нови сјај старих клупа

У Општој болници 50 пацијената са потврђеном короном, преминуле две особе из Житорађе

За недељу дана рођено шест беба

Саопштење Управе ОФК “Топличанин”

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име