Прва фаза изградње здравственог центра при крају, ускоро почиње друга фаза радова

Прва фаза изградње модерног здравственог центра у Прокупљу је при крају, а како каже народни посланик из Топлице, др Дарко Лакетић, у наредних месец дана требало би да буде завршена читава процедура око јавне набавке за почетак реализације друге фазе радова на објекту. Почетком маја, извођач радова се уводи у посао, и креће се са другом фазом.

– Претходних дана, отклонили смо последње проблеме који су били везани за почетак реализације друге фазе изградње објекта. Реч је о противпожарној заштити, обзиром да је Дом здравља грађен пре 30 – 40 година, када су се ти протоколи разликовали од данашњих. Морали смо да модификујемо пројекат, сачекали сагласност за противпожарну заштиту и више нема препрека. За годину дана, требало би да имамо готов објекат, каже Лакетић.

Како додаје, паралелно са реализацијом друге фазе, биће завршена и набавка апарата, тако да, чим се објекат приведе намени, апарати могу да се убаце и да се почне са радом.

– Лично бих волео да све ово може да се убрза, али морају да се испоштују законске процедуре, како би све на крају било регуларно. У једном моменту сам се баш уплашио, обзиром да је држава много потрошила у епидемији, што за вакцине, опрему, респираторе, што за субвенције које су итекако важне и приоритет, тако да сам помислио да ли ће бити средстава за завршетак овог објекта. Али држава је показала своју озбиљност, и све иде по плану, истиче др Лакетић.

Он је искористио прилику да се захвали свим здравственим радницима који су претходних годину дана ангажовани у ковид објектима, на тестирању а сада и на вакцинацији.

– Као знак захвалности, предложио сам да сви ти лекари добију специјализацију по жељи, и то је и услишено. У Општој болници, подељено је 10 специјализација. Сви они, биће стуб новог здравственог центра, који ће бити најмодернији на Балкану. Након завршетка радова, а уколико буде потребе, овај модеран објекат, моћи ће за 24 сата да се претвори у Ковид болницу, и обрнуто. То значи да ће имати најсавременији систем, по свим европским стандардима, закључио је народни посланик из Топлице, др Дарко Лакетић.

2 KOMENTARA

  1. Sve vlasti u Prokuplju u zadnjih 30 godina su na vrhuncu svoje moci zelele da zavrse Dom zdravlja, i na tome nisu uspele. Sama pomisao na zavrsetak i dovodjenje nameni znaci nekoliko miliona evra, a sam zavrsetak svih radova znaci nekoliko desetina niliona evra. Svaka cast doktore na onome sto su druge vlasti samo sanjale, a vi jos i prosirili namenu Doma zdravlja i pravite zdravstveni centar Toplicu. Pa jos i jedan krak auto – puta ima racvu i iskljucenje kod Doma zdravlja, svaka cast nemam reci.

    • Samo si zaboravio da kazes da sve te bivse vlasti i bivsi ucesnici vlasti, su na vrhuncu karijere napustili Prokuplje i posecivali ga samo za vreme predizbornih kampanja, zaboravili i narod i Prokuplje. Svaka cast doktoru koji se stvarno bori i za Toplicu i za Prokuplje.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име