Корона и деца: Од благе клиничке слике до упале плућа

Група предшколаца из Ћићкове школе, тренутно се налази у изолацији јер је једном малишану потврђено присуство корона вируса. Како каже директорка Предшколске установе “Невен” Весна Јовановић, сем ове групе, која тренутно ради онлајн, све остале групе раде као и раније и нема масовног обољевања деце.

– Углавном се ради о појединачним случајевима, где у породици буде потврђена корона, па се онда и дете изолује превентиве ради. Придржавамо се свих мера, као и првог дана, деца су послушна, перу руке, а посебно предшколци, који сарађују као да су одрасли људи, каже Весна Јовановић.

Како истичу из Дома здравља у Прокупљу, обзиром на повећање броја оболелих од короне које је примећено последњих месец дана, повећан је и број позитивне деце, али то се дешава код сваког скока броја заражених.

– Имамо бебице са потврђеном короном као и оне старије, предшколце, основце. Нема  правила. Углавном се ради о лакшим и средњим клиничким сликама, са благо повишеном температуром али имамо и оне са упалама плућа, каже директорка Дома здравља у Прокупљу Верица Бојичић Илић.

Она апелује на грађане да поштују све мере кризног штаба, обзиром да овај вирус не бира, и да напада и старе и младе, оне са хроничним обољењима али и здраве особе, без икаквих придружених болести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име