Током викенда отворене само радње прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе, старији основци прелазе на онлајн наставу.

Члан Кризног штаба и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић рекао је да је на седници Кризног штаба епидемијска ситуација у Србији оцењена као ванредна и да је због тога донета одлука да за предстојећи викенд све буде затворено осим прехрамбених објеката, апотека и бензинских пумпи. Поред средњих школа на онлајн наставу прелазе и старији разреди основних школа.

Зоран Гојковић је, обраћајући се медијима након седнице Кризног штаба, рекао да је тренутна епидемијска ситуација оцењена као ванредна и да имамо благо повећање броја новозаражених.

‒ Према прогнозама и ономе што очекује медицински део Кризног штаба, јесте да ће тај број расти у наредном периоду – упозорио је Гојковић.

Истакао је да је добро да нема великог скока броја новозаражених и да је то највећим делом последица што је вакцинација у току и што највећи број грађана ипак поштује мере које су на снази.

Указао је да се вакцинација спроводи континуирано, као и да је скоро 700.000 грађана примило обе дозе вакцине и да је око 1.850.000 доза до сада дато. Отварају се нови пунктови, поручио је Гојковић.

Које мере ће важити за викенд

На предлог медицинског дела Кризног штаба, донета је одлука да предстојећи викенд буде све затворено изузев прехрамбених објеката, апотека и бензинских пумпи, поручио је Гојковић.

‒ Све манифестације за овај викенд су суспендоване. Имамо затварање свега осим ове три ствари – навео је Гојковић.

Објаснио је да, што се тиче културних манифестација, све су суспендоване и неће се током викенда одржавати.

‒ Министарство спорта ће прецизирати у наредном периоду оно што не може због унапред договорених термина везаних за систем такмичења – то ће се одвијати током викенда без присуства публике и максималне мере које се спроводе – рекао је Гојковић.

Навео је да се за следећу недељу наставља онлајн настава за средње школе, али да на онлајн наставу прелазе и старији разреди основних школа.

‒ Од петог до осмог разреда основне школе такође су од понедељка на онлајн настави – рекао је Гојковић.

У понедељак о могућем продужавању мера

Гојковић је поручио да ће током викенда одржати додатне консултације и у понедељак видети како ће се наставити и са којим мерама.

‒ Наравно да је интерес у овом тренутку првенствено да се помогне здравственом сектору да све оне којима је помоћ неопходна збрину, али по хиљадити пут упућујемо молбе да се поштују мере и да се вакцинацијом изборимо са овим проблемом – рекао је Гојковић.

Медицински део Кризног штаба тражио је да се мера затварања, која ће важити за викенд, продужи и траје 14 или 21 дан, рекао је Гојковић и додао да ће се о могућем продужењу трајања мера одлучивати у понедељак.

‒ Мере ће бити за викенд овакве као што су предложили, а од понедељка ћемо видети које ће мере бити надаље – поручио је Гојковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одбојкашице Топличанина играју против Панде

ОФК “Топличанин” сутра игра против Рембаса

У прокупачком Дому здравља вакцинација могућа и без пријаве е –Управи

Одбојкаши Топличанина играју против Косовске Митровице

Саветодавци организовали предавања за пољопривреднике Топлице

На корону позитивно 37 пацијената, једна особа из Житорађе преминула

извор: ртс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име