Саветодавци организовали предавања за пољопривреднике Топлице

Током зимског периода саветодавци у Пољопривредно стручној и саветодавној служби (ПССС) Прокупље, организовали су предавања у свим локалним самоуправама Топличког округа. На овим предавањима топлички пољопривредници су се упознали са многим новинама у области ратарства, воћарства, виноградарства, и другим областима везаних за пољопривреду.

(ФОТО) Уређује се шеталиште у Прокупљу

Према речима саветодаваца највеће интересовање пољопривредници су показали о мерама које Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства и локалне самоуправе планирају да предузму у циљу унапређења и развоја ове важне привредне гране.

–На предавањима смо говорили о подстицајима у биљној производњи, сточарству, куповини нових пољопривредних машина и опреме, новим уредбама и правилницима. Током предавања у Прокупљу, Блацу, Куршумлији и Житорађи акценат је стављен на многим предностима које млади пољопривредници могу да остваре преко Министарства пољопривреде и локалних самоуправа, изјавили су саветодавци и подвукли да је током едукације пољопривредника било речи и о ИПАРД програмима који се финансирају од стране Европске уније.

Саветодавци су на предавањима говорили и о радовима који требају да се раде у овом периоду у воћњацима и засејаним површинама под озимим културама и пластеницима.

Они су позвали пољопривреднике, који су регистровали своја газдинства, да обаве агрохемијску анализу земљишта која је бесплатна.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У прокупачком Дому здравља вакцинација могућа и без пријаве е –Управи

На корону позитивно 37 пацијената, једна особа из Житорађе преминула

Одложена утакмица ФК “Радан” Лебане и ОФК “Топличанин”

(ФОТО) Уређује се шеталиште у Прокупљу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име