Већи подстицаји по кошници пчела

За разлику од прошле године, када су подстицаји по кошници пчела износили 720, ове године они су повећани и износе 800 динара. Право на ове подстицаје имају правна лица, предузетник и физичко лице носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинстава.

-Да би остварили подстицаје по кошници пчела, пчелари су у обавези да током априла месеца, Ветеринарској станици пријаве број презимелих кошница. На основу добијене пријаве од стране Ветеринарске станице о броју презимелих кошница, пчелар Управи за трезор подноси захтев за доделу подстицаја, изјавили су саветодавци за сточарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби (ПССС) Прокупље, Душка Петровић и Игор Петровић и нагласили да се Ветеринарској станици и током октобра месеца пријављује број кошница спремних за зиму.

Према њиховим речима подстицаји се додељују за најмање 20, а највише 1.000 кошница. Пријава за остваривање подстицаја по кошници пчела подносе се Управи за трезор од 15. априла до 31. маја ове године.

Ближе информације о овим подстицајима пчелари могу добити у просторијама ПССС које се налазе у згради Бизнис инкубатор центра у Прокупљу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У прокупачком Дому здравља вакцинација могућа и без пријаве е –Управи

Саветодавци организовали предавања за пољопривреднике Топлице

На корону позитивно 37 пацијената, једна особа из Житорађе преминула

Одложена утакмица ФК “Радан” Лебане и ОФК “Топличанин”

(ФОТО) Уређује се шеталиште у Прокупљу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име