План развоја града Прокупља фебруара месеца наредне године

Локална самоуправа, приступила је изради Плана развоја града Прокупља за период од 2022. до 2028. године, који ће бити завршен до фебруара месеца 2022. године.

Како каже начелница Градске управе у Прокупљу Невена Јовић, овај План представља дугорочни документ развојног планирања, највишег обухвата и највишег значаја за период од седам година, који треба да усвоји Скупштина Града Прокупља.

-Циљ израде Плана је дефинисање визије развоја града Прокупља, одређивање потенцијалних предности, развојних праваца града, одговарајућих мера, заснованих на унапређењу квалитета живота грађана и подстицању убрзаног економског развоја, тежећи ка одрживом, планском и рационалном коришћењу природних ресурса уз очување природног и културног наслеђа, обезбеђење социјалног напретка и смањење сиромаштва, пружање квалитетног образовања, здравствене заштите, поштујући различитост и пружајући основна права и једнаке могућности за све, каже начелница Јовић.

Како додаје, стручну подршку у изради Плана, пружаће стручни тим СКГО као имплементациони партнер у оквиру пројекта ,,Јавне и приватне финансије за развој – обезбеђивање одрживих локалних заједница унапређењем планирања локалног развоја у Републици Србији“, који се финансира из бесповратних средстава словачке развојне помоћи (СловакАид), а спроводи посредством Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП).

Јавност ће имати увид у план, обзиром да ће бити одржане радионице, консултације са заинтересованим странама и утицајним групама, ,,округли столови“ и јавне расправе, на којима ће се усаглашавати предложена решења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Почела пријава послодаваца за државну помоћ

Дом културе расписао наградни конкурс “Фото(ГРАД)фија”

У Општој болници 22 пацијента са потврђеном короном

За недељу дана рођено 15 беба

Боксери донели у Прокупље једно злато и два сребра

Фудбалери Топличанина савладали Слогу, све спремно за наставак сезоне

Одбојкашима Топличанина забрањен улазак у јужну српску покрајину

Одбојкашице Топличанина поражене од Куршумлије

Рукометашице Топличанина савладале Житорађу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име