Одобрено запошљавање у центрима за социјални рад

Влада Србије одобрила је да се у центрима за социјални рад и установама социјалне заштите широм Србије запосли 187 стручних радника, а по препоруци Заштитника грађана о хитном запошљавању стручног кадра у тим установама.

ШИПКАМА ПРЕТУКЛИ ЧОВЕКА! Полиција ухапсила двојицу Прокупчана у аутоперионици тешко повредили Нишлију

У саопштењу Заштитника грађана наводи се да је, поступајући по препоруци те институције, Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања обезбедило сагласност Владе Србије да се у 108 установа на неодређено време запосли 187 стручних радника.

Додаје се да ће, према обавештењу надлежног министарства, у центрима за социјални рад у радни однос на неодређено време бити примљено 108 стручних радника, од којих 107 са високом стручном спремом и један извршилац на техничким пословима.

Како се наводи, преосталих 79 стручних радника биће запослено у установама социјалне заштите.

У ЦСР „Сокобања“, у којем није био запослен ниједан социјални радник, а због чега је Заштитник грађана затражио да се што хитније обезбеди адекватан број стручног кадра, биће запослена два лица са високом стручном спремом на пословима социјалног рада.

За 18 месеци Прокупчани ће куповати у Лидлу у Прокупљу

Заштитник грађана је обавештен и да је влада дала сагласности и за пријем у радни однос на неодређено време 15 извршилаца на пословима социјалног рада у Градском центра за социјални рад Београд.

Заштитник грађана подсећа да је у ранијим препорукама надлежним органима указао на проблем недовољног броја стручних радника у центрима за социјални рад, као и да је почетком октобра прошле године од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства финансија затражио да што хитније омогуће пуна примена стандарда стручног рада и адекватно поступање центара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПКАМА ПРЕТУКЛИ ЧОВЕКА! Полиција ухапсила двојицу Прокупчана у аутоперионици тешко повредили Нишлију

За 18 месеци Прокупчани ће куповати у Лидлу у Прокупљу

Поскупљује путарина, ево колико ће вас коштати вожња ауто-путем

(ФОТО) Најквалитетнији ламинат у трговини STEP TEAM DOO у Прокупљу

У прокупачком Дому здравља вакцинисано близу 5.000 грађана

Ухапшене три особе због пуцњаве у Прокупљу

Обележена годишњица стрељања мештана Горње Стражаве

Пуцњава у центру Прокупља

За недељу дана рођено 11 беба

извор: rtv.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име