У прокупачком Дому здравља вакцинисано близу 5.000 грађана

У Дому здравља Прокупље до сада је против Ковида-19 вакцинисано близу 5.000 грађана, саопштили су надлежни у овој здравственој установи.

Ухапшене три особе због пуцњаве у Прокупљу

-Од укупног броја вакцинисаних, око 2.500 грађана примило је и другу дозу вакцине, а до краја недеље очекујемо да се знатно повећа број вакцинисаних грађана. У Дому здравља вакцинација се врши сваког дана до 20 часова, а уколико грађани добију термин у дане викенда, пунктови за вакцинацију биће отворени у тачно заказаном термину, изјавила је в.д. директора Дома здравља, Верица Бојичић.

На вакциналним пунктовима долазе грађани који су се пријавили путем портала еУправа, као и они који су добили термин за другу дозу вакцине. Истовремено, мобилне екипе средом, четвртком и петком врше вакцинацију непокретних грађана на кућној адреси. Ових дана теренска екипа обишла је житеље села Мађаре, Крњиград, Прекопуца, Клисурице, а у наредном периоду ће вакцине стићи и до других сеоских подручја.

Како истиче директорка Бојичић, Дом здравља Прокупље располаже са четири врсте вакцине против Ковида-19. Поред кинеске вакцине која је од првог дана доступна свима који се се за њу пријавили, на располагању су и Спутњик, Фајзер и АстраЗенека, тако да ће сви грађани моћи да добију жељену вакцину.

-Вакцинација у Прокупљу одвија се без икаквих потешкоћа и по утврђеном плану. Истакла бих одличну сарадњу са Институтом за јавно здравље Ниш, који нам свакодневно обезбеђује потребну количину вакцина. Често и током ноћи шаљемо екипу у Ниш по вакцине, како би оне биле доступне свим грађанима у тачно заказано време, казала је Бојичић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ухапшене три особе због пуцњаве у Прокупљу

Обележена годишњица стрељања мештана Горње Стражаве

Пуцњава у центру Прокупља

За недељу дана рођено 11 беба

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ У НИШУ: Тело несталог тинејџера Јована пронађено у оближњој згради

Одећа и средства за хигијену корисницима Дома старих у Прокупљу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име