Ученик Техничке школе Стефан Станковић добитник признања “Доброчинитељ” за пожртвовање

Влада Србије, доделила је поводом 100 дана рада, признања заслужним појединцима, који су у претходној години показали солидарност, пожртвованост и племенитост. Признање “Доброчинитељ”, добило је 20 хуманих грађана, а један од добитника је ученик другог разреда Техничке школе “15. мај” у Прокупљу Стефан Станковић.

Као најмлађи “Доброчинитељ”, и једини из Топличког округа, Стефан је постао понос Прокупља. Он је прошле године, у време короне и ванредног стања, самоиницијативно помагао старијим суграђанима, комшијама из Мале Плане и околних села, снабдевао их основним животним намирницама које је неретко куповао и од свог џепарца, лековима.

– Веома сам срећан што сам добио ово признање, али и изненађен обзиром да сматрам да свако од нас треба да помаже другима, којима помоћ затреба, да је то некако нормално. Ово је мотив више да наставим овако, у истом правцу, каже Стефан.
Признање добитницима, уручиле су премијерка Србије Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, на свечаности у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На Инфективном одељењу 31 пацијент, од тога 19 са короном

Расписан конкурс за најлепши Читалачки дневник

У првој недељи фебруара више рођено дечака него девојчица у Прокупљу

(ФОТО) Народни музеј Топлице одликован Сретењским орденом трећег степена

Данас је Дан државности и велики ЦРКВЕНИ ПРАЗНИК у Срба! На СРЕТЕЊЕ се предсказује време, али се верује и у друге обичаје

(ФОТО) Боксери нижу успехе, још једно злато и сребро стигли у Прокупље

(ВИДЕО/ФОТО) Заштитни знак Прокупља, Хисар и Тврђава

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име