Заједно до бољег положаја: За четири године, шест земљорадничких задруга у Прокупљу

На територији Прокупља, у последње четири године формирано је шест земљорадничких задруга, али, како каже саветодавац у Пољопривредно стручној служби Душка Петровић, овај број је мали, обзиром да се житељи Прокупља углавном, директно или индиректно, баве пољопривредом.

Житорађанин ухапшен због разбојништва

Од ових шест задруга, пет су формирали пчелари а једну воћари.

-Влада Србије, недавно је усвојила Програм подршке задругарству за ову годину. За развој задругарства у Србији, планирана су средства у износу од 500 милиона динара. На основу овог Програма, приоритет у подели бесповратних подстицајних средстава за развој задругарства има југ Србије, неразвијена, мање развијена и девастирана подручја, каже Петровић.

Возили без дозволе и под дејством алкохола

Постојеће задруге могу да добију 15.000.000, а новоформиране 7.500.000 динара.

-Уколико желе да опстану на тржишту, прокупачки и топлички пољопривредници, осим примене нових технологија и научних сазнања, требало би да се организују и уједине. То је од великог значаја, објаснила је Душка Петровић, саветодавац у Пољопривредно стручној служби у Прокупљу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Житорађанин ухапшен због разбојништва

Возили без дозволе и под дејством алкохола

Срђан Милићевић поднео оставку, Никола Стеванић нови председник ОФК Топличанин

Возио са 2,13 промила алкохола у крви

До сада вакцинисано нешто преко 3000 Прокупчана

Пролећно орезивање градских дрвореда

Возио са 3,00 промила алкохола у организму

1 KOMENTAR

  1. Да ли би један једини саветодавац смогао снаге и храбрости да лично покрене задругу и својим примером покаже како то треба. Иста би требала бити најуспешнија јер они су стручни и способни. Али још ниједан то није учинио нити ће учинити већ се жртвују и раде за мале новце да би помогли народу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име