Са састанка штабова за ванредне ситуације: Идентификација критичних тачака и проналажење решења

На иницијативу министра Александра Вулина, у Прокупљу је јуче одржан састанак коме су присуствовали државни секретар у Министарству унутрашњих послова Бојан Јоцић, командант и начелници штабова за ванредне ситуације Топличког управног округа. На састанку је, између осталог, било речи о томе како предупредити, односно смањити ризике и штете од евентуалних поплава и других ванредних ситуација.

-Пре свега, важан је превентивни рад Сектора за ванредне ситуације. Треба дефинисати проблеме, а надлежност локалне самоуправе јесте да предузме мере и превентивно делује, у циљу спречавања последица евентуалних несрећа, као што су пожари, поплаве, велике временске непогоде и друге ванредне ситуације, рекао је Јоцић.

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић каже да је циљ да се превенцијом обезбеде што бољи услови за деловање у ванредним ситуацијама, како би се избегле последице и максимално заштитило становништво и имовина грађана.

-У Прокупљу је на снази ванредна ситуација, како због актуелне пандемије корона вируса, тако и због поплава, које нас годинама не заобилазе. Зато морамо да делујемо у сарадњи са другим локалним самоуправама и уз координацију и сарадњу са Сектором за ванредне ситуације и Министарством унутрашњих послова, казао је Милан Аранђеловић.

Начелник Штаба за ванредне ситуације, Лука Чаушић је овом приликом додао да је акценат стављен на идентификацију критичних тачака и на проналажење адекватних решења.

-Негде је потребан агилнији рад комуналних служби, негде су потребна одређена мања улагања, док су негде потребна капитална улагања за која је неопходна помоћ државе, рекао је Лука Чаушић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име