До сада вакцинисано нешто преко 3000 Прокупчана

До сада вакцинисано нешто преко 3000 Прокупчана, ако се настави овим темпом колективни имунитет за два до три месеца.

Пролећно орезивање градских дрвореда

Вакцину против короне, до сада је примило нешто преко 3000 Прокупчана, а ако се настави овим темпом, како каже епидемиолог у Дому здравља Александар Цветановић, за два до три месеца имаћемо колективни имунитет и спорадичне случајеве. Он апелује на грађане да се и даље придржавају свих мера и носе маске, јер је то најбоља заштита.

-У току је ревакцинација кинеском вакцином, имали смо и фајзерову, руску… Тренутно смо на пола пута, вакцинисано је око 3050 грађана, још толико и можемо да кажемо да имунитет има 70 одсто грађана Прокупља. Ако се овако настави, до априла, маја, биће завршена епидемија и имаћемо само спорадичне случајеве, каже др Цветановић.

Иако је Прокупље задња два месеца у стагнацији када је број оболелих у питању, он апелује на грађане да се придржавају свих мера, да носе маске и избегавају окупљања.

Последње припреме за отварање Спомен собе Гвозденом пуку

-Чим број оболелих почне да пада, ми се некако опустимо, што није добро. Маске су најбоља заштита. Где смо издржали свих ових месеци, издржаћемо и ова два, три, истиче наш саговорник.

Што се тиче реакција на вакцину, како додаје др Цветановић, сем благих и локалних, које су нормалне за вакцинацију, није било неких тежих симптома, алергија и слично.

-Када то кажем, мислим на фајзерову, руску и кинеску вакцину. Осим локалног црвенила, благог отока, бола на месту убода, нисмо имали других пријављених реакција, каже за наш портал епидемиолог прокупачког Дома здравља Александар Цветановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пролећно орезивање градских дрвореда

Возио са 3,00 промила алкохола у организму

У току подношење захтева за подстицаје у сточарству

Мушкарац из Куршумлије ухапшен због дроге

Последње припреме за отварање Спомен собе Гвозденом пуку

Замена или издавање возачке дозволе без одласка у полицијску станицу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име