У току подношење захтева за подстицаје у сточарству

Од 1. фебруара почело је подношење захтева за подстицаје у сточарству за тов јунади, јагњади, јаради, свиња, као и за краве за узгој телади и краве дојиље. Ове подстицаје сточари могу да остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтеве за остваривање ових подстицаја до 31. јула 2021. године, и то за грла која су предата кланици или извезена од 1. јула 2020. године до 30. јуна 2021. године.

Мушкарац из Куршумлије ухапшен због дроге

-Захтев за подстицаје подносе се посебно за сваку врсту товних грла. За исту врсту товних грла подноси се највише три захтева, изјавила је саветодавац за сточарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља Душка Петровић и истакла да висина подстицаја за тов јунади износи 15.000 динара, јагњади и јаради по 2.000, а тов свиња 1.000 динара по грлу.

Носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник и правно лице подстицаје могу да остваре за најмање две краве отељене од 1. јула 2020. до 30. јуна 2021. године. За свако грло у току једну календарске године остварују се подстицај од 20.000 динара.

Последње припреме за отварање Спомен собе Гвозденом пуку

-Сточари могу да поднесу и захтеве за подстицаје за краве дојиље старости од преко 24 месеца, које припадају товним грлима, истиче Душка Петровић и додаје да висина подстицаја за ове краве износи 40.000 по грлу.

Све информације о подстицајима у сточарству прокупачки и топлички сточари могу добити у просторијама Пољопривредно стручне и саветодавне службе Прокупље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мушкарац из Куршумлије ухапшен због дроге

Последње припреме за отварање Спомен собе Гвозденом пуку

Замена или издавање возачке дозволе без одласка у полицијску станицу

ЖАЛ ЗА ОГЊИШТЕМ

Прокупље добија Лидл

Велики успех: Боксери донели три злата у Прокупље

Младим пољопривредницима уплаћена подстицајна средства

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име