Младим пољопривредницима уплаћена подстицајна средства

Младим пољопривредним произвођачима са територије Топличког округа, који су конкурисали на конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за доделу подстицаја подршке младим пољопривредницима, авансно су уплаћена средства у износу од 75 одсто за инвестицију за коју су конкурисали.

Због дезинфекције просторија неће бити вакцинације током викенда

Право да конкуришу и добију ове подстицаје имали су млади пољопривредни произвођачи старости од 18 до 40 година, који су први пут регистровали газдинство од 1. јануара 2018. године до дана подношења захтева за доделу ових подстицаја.

Саветодавац у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПССС) Ивана Обрадовић рекла је да максималан износ подстицаја по кориснику износи 1.500.000 динара.

-Оно што је битно јесте да пољопривредник, који након добијеног решења о одобрењу инвестиције, има рок од 90 дана да је у потпуности реализује и да Управи за аграрна плаћања достави прописану документацију којом доказује да је инвестиција, за коју је конкурисао, у потпуности реализована, изјавила је она и нагласила да је велики број младих топличким пољопривредницима испуњавао услове конкурса.

(ВИДЕО/ФОТО) Наш читалац из Београда осврнуо се на недавно невреме: Хвала градоначелнику Прокупља и његовим сарадницима, ризиковали су своје животе да би помогли мојој мајци

Према њеним речима корисник подстицаја дужан је да у року од три године не омогући другом лицу коришћење предмета инвестиције за набавку опреме за примарну биљну и сточарску производњу, односно пет година за машине за примарну биљну и сточарску производњу.

На Конкурс за доделу подстицаја за подршку младим пољопривредницима пријавило се укупно 5.572 млада пољопривредника из свих крајева Србије, а подстицајна средства одобрена су за 3.000 пољопривредника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Због дезинфекције просторија неће бити вакцинације током викенда

(ВИДЕО/ФОТО) Наш читалац из Београда осврнуо се на недавно невреме: Хвала градоначелнику Прокупља и његовим сарадницима, ризиковали су своје животе да би помогли мојој мајци

Услов за подстицајна средства је и упис у виноградарски и винарски регистар

Прокупчанин ухапшен због насиља у породици

СТРАВИЧАН УДЕС КОД ПРОКУПЉА: Више повређених, две особе у критичном стању

Нове дозе кинеске вакцине

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име