(ВИДЕО/ФОТО) Наш читалац из Београда осврнуо се на недавно невреме: Хвала градоначелнику Прокупља и његовим сарадницима, ризиковали су своје животе да би помогли мојој мајци

Од незапамћеног неверемена које је задесило Прокупље, када су уништене шуме а многа села остала без струје, прошло је више од две недеље, али оно се још увек памти и препричава.

Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

Сада се невремена присетио наш читалац Дејан Кокановић из Београда, коме иначе мајка живи у Власову, а који је желео, како каже, из дубине срца да се захвали локалној самоуправи, пре свих градоначелнику Прокупља, на брзој интервенцији и помоћи, обзиром да се ради о старијој особи, која живи сама.

-Новогодишње празнике смо провели у селу, а онда и Божић, крсну славу. За Београд сам кренуо 10. јануара, како би се спремио за посао. Радим као професионални возач, и већ 12. јануара је требало да кренем за Љубљану. Међутим, 10. јануара, кад сам стигао у Београд, креће киша, снег… Чујем да је у селу хаос, нема струје. А мајка сама живи. Јавим се ја послодавцу, и умсето за Словенију, одем у село. Већу катастрофу за живота видео нисам. Дрвеће се савило, поломљено, снег, лед, нема струје… Да човек не поверује, присећа се Кокановић.

Како каже, одмах је позвао ЕПС и локалну самоуправу.

-Сви су се одазвали. Нарочито градоначелник, који је одмах послао своје сараднике Владицу и Оливера, контактирао Драгана из Црвеног крста. Велика захвалност градончелнику Прокупља. Да се разумемо, ово нема везе са политиком, ја сам цео живот опозиција, али људи су ми толико помогли да сам им вечно захвалан. Као што сам и захвалан ЕПС-у и директору огранка Милентијевићу, који ме је и звао. Радници ЕПС-а су од јутра до мрака били на терену, и дали све од себе како би цело село добило струју, истиче наш саговорник.

Он додаје да некада материјана помоћ није потребна, али зато лепа реч увек треба.

-Они су ризиковали свој живот, да би се пробили до моје мајке. Ја сам професионални возач, и знам колико је тешко да човек ту прође. Али не, они су отишли, питали је да ли јој треба медицинска помоћ, лекови. Чак су се понудили и смештај да јој нађу док зима не прође. Немам речи, сем да се још једном захвалим свима, посебно градоначелнику Прокупља, закључује Дејан Кокановић.

Подељени агрегати вишечланим породицама у угроженим селима

Шта друго рећи сем да се надамо да се овакво невреме неће понављати, и да ћемо моћи да уживамо у зимској идили, али у нормалним условима.

Представници локалне самоуправе кажу да су ту за све грађане, и да чак и најудаљенија кућа на територији Прокупља мора да буде сагледана, па била зима или лето. Посебно кад се ради о деци, или најстаријим суграђанима који живе сами, и којима је у свако доба године помоћ потребна.

Дејан Кокановић
Дејан Кокановић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Услов за подстицајна средства је и упис у виноградарски и винарски регистар

Прокупчанин ухапшен због насиља у породици

СТРАВИЧАН УДЕС КОД ПРОКУПЉА: Више повређених, две особе у критичном стању

Нове дозе кинеске вакцине

Пада снег на подручју Топличког округа коловози мокри и клизави

Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

​Од данас вакцинација само грађана који су добили позив

Градоначелник Прокупља примио вакцину и позвао грађане да се пријаве

Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

(ФОТО) Дарови за прворођену бебу на Богојављење

(ФОТО) Села погођена невременом полако добијају струју

Представници Града Прокупља обилазе планинска села и достављају помоћ најугроженијима

(ФОТО) Пробијен путни правац Горњи Статовац – Дубока Долина као и деоница до Мрљака

Подељени агрегати вишечланим породицама у угроженим селима

2 KOMENTARA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име