Услов за подстицајна средства је и упис у виноградарски и винарски регистар

На основу Закона о вину, виноградар који у свом власништву, закупу или кооперацији има најмање 10 ари винограда има обавезу да се упише у виноградарски регистар. Обавезу уписа у овај регистар има и произвођач грожђа који грожђе ставља у промет, а има мање од 10 ари винограда.

Прокупчанин ухапшен због насиља у породици

Саветодавац за воћарство и виноградарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПССС) Магдалена Тодоровић изјавила је да произвођачи вина, који своје производе стављају у промет, такође су у обавези да се упишу у винарски регистар.

–Вођење виноградарског и винарског регистра је законска обавеза, како би се на адекватан начин сагледало постојеће стање у области виноградарства и правили планови за нове мере развоја у сектору производње грожђа и вина, рекла је она и нагласила да подстицајна средства, које додељује надлежно министарство, неће моћи да оствари виноградар и произвођач вина који није уписан у виноградарски и винарски регистар.

СТРАВИЧАН УДЕС КОД ПРОКУПЉА: Више повређених, две особе у критичном стању

Према њеним речима упис виноградара, произвођача грожђа и вина у ове регистре није временски ограничен.

Ближе информације о упису у виноградарски и винарски регистар заинтересована лица могу добити у просторијама ПССС у Прокупљу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупчанин ухапшен због насиља у породици

СТРАВИЧАН УДЕС КОД ПРОКУПЉА: Више повређених, две особе у критичном стању

Нове дозе кинеске вакцине

Пада снег на подручју Топличког округа коловози мокри и клизави

Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име