Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

Током викенда помоћник градоначелника Прокупља Филип Јовановић, градски већник Владица Младеновић, заједно са секретаром Црвеног крста Драганом Суботићем, обишли су пет социјално угрожених породица у селу Миљковица и једну у селу Обртинце. Током ове посете породицама су уручени пакети са основним животним намирницама, док је најугроженијом породици уручен агрегат.

​Од данас вакцинација само грађана који су добили позив

Својим скоро десетодневним обиласком многобројних породица у угроженим селима, изазване снежним падавинама, леденом кишом и ниским температурама руководство Града Прокупља је показало да брине о свим својим грађанима, без обзира где живе и раде.

Да би се што пре оспособили путне правце према угроженим селима и редовно снабдевање електричном енергијом биле су ангажовани и радници ЈКП „Хамеум“, Војске Србије, ЈП „Србија шуме“ и припадници Полицијске управе Прокупље.

Градоначелник Прокупља примио вакцину и позвао грађане да се пријаве

Током обиласка Белог Камена, Видоваче, Јовиних Ливада, Пасјаче, Товрљана, Власова, Арбанашке, Горњег и Доњег Статовца и других брдскопланинских угрожених села вишечланим социјално угроженим породицама уручени су пакети са основним животним намирницама. Вишечланим породицама са малом децу руководство локална самоуправе доделило је и агрегате.

 

Долазак лекара у појединим селима и лекарски преглед старих особа организовала је локална самоуправа у сарадњи са прокупачким Домом здравља.

Најбољу оцену обиласка најужег руководства Града Прокупља у угроженим селима дао је отац четворочлане породице Ненад Јовичић из Трновог Лаза.

–И пре су снежне падавине проузроковале застоје у саобраћају и прекиде у снабдевању електричном енергијом, међутим, ово што је сада урађено на оспособљавању сеоских путева, отклањању кварова на електро мрежи, подели пакета са основним животним намирницама угроженим породицама, подели агрегата породицама са малом децом и довођење лекара на кућни праг је нешто што ја нисам доживео. Својим вишедневним радом и ангажовањем челни људи локалне самоуправе показали су да брину о свим становницима свог града, изјавио је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

​Од данас вакцинација само грађана који су добили позив

Градоначелник Прокупља примио вакцину и позвао грађане да се пријаве

Озиме културе у добром стању

Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

У Дому здравља данас почиње вакцинација за грађане Прокупља против КОВИД 19

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име