Пада снег на подручју Топличког округа коловози мокри и клизави

Снег који од јутрос пада на подручју Топличког округа се не задржава на коловозу али је условио стварање лапавице и јаке влаге на путевима која ствара проблеме возачима, казали су из Предузећа за путеве “Трасе Србија” у Прокупљу.

Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

Према њихови речима без обзира на снежни покривач кога има у брдско планинском делу Топличког округа, снега на коловозима нема и сви путеви у том крају су за сада проходни за саобраћај.

–Наше екипе су у очистиле од снега деоницу пута Прокупље – Бели Камен тако да тај пут проходан за саобраћај, казали су у “Трасе Србија” и нагласили да су на тој деоници имали највећих проблема због висине снега који је био висок и до 40 сантиметара.

Такође је рашчишћен и путни правац Клисурица – Рибарска Бања, а како су нагласили проходан је и пут Прокупље – Бресница.

​Од данас вакцинација само грађана који су добили позив

Како су истакли у брдско планинском делу Топличког округа на путевима има утабаног снега, нарочито на подручју општине Куршумлија према Пролом и Луковској Бањи, као и према Мердару, али се он редовно уклања, тако да су коловози у том делу проходни за саобраћај.

Из Предузећа за путеве “Трасе Србија”, која на подручју Топличког округа одржава више од 500 километара путева првог и другог приоритета, упозоравају возаче на опрез, јер би у вечерњим сатима због ниских температура и влажних коловоза могла да се створи поледица на друмовима.

Такође истичу да су у сваком моменту спремни да интервенишу и да су добро снабдевени енергентима, ризлом и сољу као и да се и сада док снега нема на коловозима они превентивно њима посипају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Помоћ стигла и у селу Миљковица и Обртинце

​Од данас вакцинација само грађана који су добили позив

Градоначелник Прокупља примио вакцину и позвао грађане да се пријаве

Озиме културе у добром стању

Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име