Озиме културе у добром стању

Ледена киша, снежне падавине и ниске температуре, које су се током јануара појединих дана кретали и до 10 степени испод нуле, нису нанеле штете засејаним озимим културама. Након ових падавина створила се и дубинска влага која ће добро доћи за развој пшенице и јечма.

Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

–Ако се зна да је протекла јесен била без падавина, киша и снег који су падали у првој половини јануара позитивно ће утицати на развој засејаних озимих култура, изјавио је саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПССС) Радован Бјелица и додао да је током јесење сетве пшеница на подручју Топличког округа засејана на површини од 6.900, а јечам 450 хектара.

Према његовим речима засејане културе налазе се у добром стању.

Говорећи о прошлогодишњој акцији хемијске анализе земљишта, он је истакао да је ову погодност искористило око 200 регистрованих топличких газдинстава.

(ФОТО) Дарови за прворођену бебу на Богојављење

–Током прошле године хемијска анализа земљишта обављена је на 600 узорака. Ове године планирано је да се оваква анализа обави на 2.000 узорака, рекао је он и подвукао да су и ове године, као и прошле, анализе бесплатне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

У Дому здравља данас почиње вакцинација за грађане Прокупља против КОВИД 19

ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК: Данас до 15 степени, а од петка стиже ново наоблачење са снегом

Славимо СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА! Данас се пријатељи ОКУМЉУЈУ, а ево шта остали верници морају да ураде

(ФОТО) Дарови за прворођену бебу на Богојављење

Уместо пливања, дарови прворођеној беби на Богојављење

(ФОТО) Села погођена невременом полако добијају струју

Представници Града Прокупља обилазе планинска села и достављају помоћ најугроженијима

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име