Светосавска повеља Ковид одељењу Болнице у Прокупљу, захвалнице Ковид амбулантама у Куршумлији, Блацу, Прокупљу и Житорађи

Светосавска повеља, коју сваке године традиционално додељује Топлички управни округ, ове године припала је Ковид одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, саопштио је начелник Топличког управног округа Златан Миљковић.

(ФОТО) Дарови за прворођену бебу на Богојављење

–Ово значајно и престижно признање припало је овом одељењу због професионалних и људских напора исказаних у борби против пандемије Ковид -19, која још увек траје. Борба свих запослених у Ковид одељењу започела је 22. марта прошле године. Од тада су сви здравствени радници, али и немедицинско особље били максимално ангажовани у збрињавању оболелих грађана. У Ковид одељењу прокупачке болнице до сада је лечено близу 1000 пацијената, док је кроз пријемно-тријажне амбуланте прегледано и тестирано 6300 грађана. Ови подаци говоре да су прокупачки здравствени радници радили готово без одмора, максимално се трудећи да свим болеснима помогну, што потврђују и бројна писма захвалности пацијената. Зато сматрам да Светосавска повеља ове године одлази у праве руке, истакао је начелник Топличког управног округа Златан Миљковић.

(ФОТО) Села погођена невременом полако добијају струју

Поред Светосавске повеље, Топлички управни округ додељује и захвалнице, које су овај пут припале Ковид амбулантама Домова здравља у Прокупљу, Блацу, Житорађи и Куршумлији.

–У борби против овог опаког вируса, значајну и веома важну улогу имале су и пријемно-тријажне амбуланте, које су најпре примале и прегледале пацијенте, а потом их према процени доктора, упућивале на даље лечење у прокупачку Болницу. У име Комисије која је одлучивала о овогодишњим лауреатима Светосавске повеље и Светосавске захвалнице, још једном потврђујем да су ова признања сасвим заслужено отишла на праве адресе, нагласио је начелник Миљковић.

Представници Града Прокупља обилазе планинска села и достављају помоћ најугроженијима

Он је позвао све лауреате ових значајних признања да својим присуством увеличају Светосавску академију, која ће уз све важеће епидемиолошке мере, бити одржана у уторак, 26. јануара у 18 сати у прокупачком Дому културе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Дому здравља данас почиње вакцинација за грађане Прокупља против КОВИД 19

(ФОТО) Дарови за прворођену бебу на Богојављење

Уместо пливања, дарови прворођеној беби на Богојављење

(ФОТО) Села погођена невременом полако добијају струју

Представници Града Прокупља обилазе планинска села и достављају помоћ најугроженијима

КО СЕ КРСТОМ КРСТИ, ТАЈ КРСТОВДАН ПОСТИ! Ево који су обичаји на данашњи празник, ЈЕДНУ СТВАР ОБАВЕЗНО ЗАКАЧИТЕ НА ИКОНУ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име