ПССС пуном паром у едукацији пољопривредника

Саветодавци у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПССС) велику пажњу поклањају едукацији пољопривредника који имају регистрована газдинства. Током прошле године они су организовали 45 предавања, 30 радионица и 70 трибина.

(FOTO) ПЗП „Трејс“, Војска Србије и екипе „Хамеума“ на терену, уклањају се стабла са коловоза ка Белом Камену и Товрљану

На предавањима у Прокупљу, Блацу, Житорађи и Куршумлији присуствовало је више од 1.200 регистрованих пољопривредника. Запослени у служби током 2020. године обишли су више од 2.100 пољопривредника на територији Топличког округа.

–За развој и унапређење пољопривредне производње неопходна су нова знања. Због тога, а на основу плана рада ПССС, велика пажња се поклања организовању предавања, трибина, радионица и других видова дружења пољопривредника ради упознавања са новим и савременим технологијама у пољопривредној производњи. Ради рентабилне и економски исплативе производње неопходно је да се мењају начини рада у ратарској, воћарској, сточарској и прерађивачкој производњи, изјавила је саветодавац у прокупачкој ПССС Снежана Јовић и нагласила да ће се у најскорије време кренути са овогодишњом едукацијом наших пољопривредника.

Осим нових сазнања и новина у пољопривредној производњи, на предавањима, трибинама и радионицама саветодавци топличке ратаре, сточаре, воћаре и прерађиваче упознају са најновијим подстицајним мерама које доноси Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и локална самоуправа, као и о ИПАРД програмима.

-Један од овогодишњим наших циљева је да што више младих регистрованих пољопривредника упознамо са мерама које предузимају надлежна министарства, локалне самоуправе и међународне институције како би они применили нова знања и технологије на својим газдинствима, повећали продуктивност, имали рентабилну производњу и финансијску добит, нагласила је Снежана Јовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(FOTO) ПЗП „Трејс“, Војска Србије и екипе „Хамеума“ на терену, уклањају се стабла са коловоза ка Белом Камену и Товрљану

Расписан конкурс за Светосавску повељу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име