ХАОС У СРБИЈИ: У поплавама евакуисане 34 особе, без струје остало 10.000 становника

Евакуисано је 34 људи.

(ФОТО) ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРЕКО еУПРАВЕ: Ево детаљног упутства како да поднесете захтев 

Помоћник начелника Управе ватрогасно-спасилачке јединице Саша Ранчић каже да је у поплавама, које су изазване обилним падавинама, евакуисано 34 људи, а да је још око 10.000 корисника без струје.

Он је рекао да припаници Сектора за ванредне ситуације били ангажовани током јучерашњег дана на свим локацијама где је било потребно и у решавању проблема поплава и снежних падавина.

– Што се тиче снежних падавина нисмо имали позива за спасавање и евакуацију људи – навео је он.

Наводи да су се комунална предузећа потрудила да очисте снег који је падао у Западној Србији и додаје да су сви путеви проходни, осим путева нижих категориња који воде ка брдским пределима и да очекује да ће данас моћи да се пробију до најудаљенијих планинских места у Србији.

Ранчић каже да је Србија много урадила на изградњи и санацији водотокова првог реда, те да се на тим водотоковима не очекују проблеми.

(ВИДЕО/ФОТО) СПАСАВАЈУ СТОКУ И ГОЛЕ ЖИВОТЕ: Мука житеља села Рсовци, вода изнад колена, беже пред подивљалом реком Височицом 

– Што се тиче водотокова у угроженом делу југа, све су то бујични водотокови који су јуче правили приоблеме. Они су сада у опадању. По најави РХМЗ доћи ће до благог пораста Јужне Мораве код Алексинца и низводно – рекао је он.

(ВИДЕО) ПОПЛАВЉЕНА СЕЛА, УРУШЕНИ МОСТОВИ: Не постоји кућа у коју није ушла вода, људи спасавају животиње, УГРОЖЕНИ ВЛАСОТИНЦЕ И ЛЕСКОВАЦ?!

извор: Srbija Danas/Tanjug

фото: YoutubePrintscreen/InfoDesk Vlasotince

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име