(ВИДЕО) ПОПЛАВЉЕНА СЕЛА, УРУШЕНИ МОСТОВИ: Не постоји кућа у коју није ушла вода, људи спасавају животиње, УГРОЖЕНИ ВЛАСОТИНЦЕ И ЛЕСКОВАЦ?!

Горњи Буниброд, прво село село поред новосагарађеног пута према Власотинцу, комплетно је поплављен, што од атмосфесрких падавина, што, како мештани тврде, од изливање планинског бујичног потока Туловска река. Полиција је на излазу из Лесковца блокирала тај пут.

„Фирма Нови пром, погон Електродистрибуције, скоро све фирме у реду су поплављене, а ниво воде расте. Морала сам буквално да пливам да бих спасила животиње“, каже за јуГмедиу Драгана Миладиновић која живи у овом крају и која нам је послала снимак поплављеног власотиначког пута.

Ништа боља ситуација није ни у Доњем Буниброду одакле је евакуисана једна старија особа.

Мештанин Горњег буниброда Алексадндар Добраш каже да су садашње поплаве горе од оних из 2010.године.

„Не постоји кућа у чији подрум није ушла вода, а највише су страдале куће поред пута. Ту у неким подрумима висина воде је до метар и по. Људи су очајни“, казао је овај мештанин за ЈуГмедиу.

У селу има мали број црпних пумпи и то је, додају, оно што им је најпотребније. Из превентивних разлога искључена је струја из трафостанице, па је и тај проблем снашао сељане.

Блокиран је и пут и Према Грделици, код кружног тока, такође на излазу из Лесковца јер је поплављен и сам пут и села поред пута.

У Самој Грделици излила се Јужна Морава и поплавила локални пут, 200 метара од центра вароши, где се страхује од већих поплава, каквих је било пре неколико година.

У лесковачком селу Јелашница, Јелашничка река која се улива у Јужну Мораву, срушила је мост па је и то село сада одсечено од света.

Штаб за ванредне ситуације реаговао је јутрос и у лесковачким селима према Вучју. Под водом је двадесетак домаћинстава у великом Трњану и Пресечини, као и околне оранице.

У Пресечини су покидани електрични каблови на бандерама, а има и почупаног дрвећа.

извор: informer.rs

фото: jugmedia.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име