На Инфективном одељењу 48 пацијената позитивно на корону

У току јучерашњег дана, у Ковид пријемно-тријажним амбулантама у Општој болници „Др Алекса Савић“ Прокупље, прегледано је 100 пацијената са симптомима респираторних инфекција под сумњом или позитивних на Ковид -19.

Прикупљање пакетића за децу на Косову и Метохији на Божић испред Поште

На Инфективном одељењу Опште болнице ”Др Алекса Савић”, хоспитализована су 63 пацијента са бронхопнеумонијом, са територије Топличког округа. Од укупног броја хоспитализованих пацијената, 48 је позитивно на Ковид -19. Хоспитализовани пацијенти су са бронхопнеумонијом и средње-тешком клиничком сликом.

На кисеоничкој потпори на одељењу се тренутно налазе 30 пацијената.

У току јучерашњег дана један пацијент је упућен на даље лечење у Клинички центар Ниш.

– У Ковид амбуланти прокупачког Дома здравља, у последња 24 сата, прегледана су 133 пацијента са симптомима респираторних инфекција и повишеном температуром под сумњом на Ковид -19, саопштили су данас из ове здравствене установе. На даље испитивање и лечење у прокупачку Болницу „Др Алекса Савић“, упућено је шест пацијената, док су две особе послате у кућну изолацију, због контакта са зараженим особама или због лакшег облика болести изазваних вирусом Ковид -19.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прикупљање пакетића за децу на Косову и Метохији на Божић испред Поште

Још 780 доза вакцине против сезонског грипа у Дому здравља Прокупље

ДАНАС СЛАВИМО ОЦЕ: Обележавање овог празника симболише се јачање породице и слоге, а овај СТАРИ ОБИЧАЈ треба да испоштујете!

Градоначелник Прокупља посетио породилиште и уручио поклон мајци прворођене бебе

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име