На Инфективном одељењу 66 пацијената, од тога 50 са короном

У току викенда, у Ковид пријемно-тријажним амбулантама у Општој болници „Др Алекса Савић“ Прокупље, прегледана су 62 пацијената са симптомима респираторних инфекција под сумњом или позитивних на Ковид -19.

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

На Инфективном одељењу Опште болнице ”Др Алекса Савић”, хоспитализовано је 66 пацијената са бронхопнеумонијом, са територије Топличког округа. Од укупног броја хоспитализованих пацијената, 50 је позитивно на Ковид -19. Хоспитализовани пацијенти су са бронхопнеумонијом и средње-тешком клиничком сликом.

На кисеоничкој потпори на одељењу се тренутно налазе 36 пацијената. Нажалост, упркос свим напорима лекара, у току викенда један пацијент ковид позитиван преминуо је у Ковид одељењу, док је један пацијент транспортован на даље лечење у КЦ Ниш, наглашавају у прокупачкој Болници.

Градоначелник Прокупља посетио породилиште и уручио поклон мајци прворођене бебе

У Ковид амбуланти прокупачког Дома здравља, у току викенда, прегледана су 183 пацијента са симптомима респираторних инфекција и повишеном температуром под сумњом на Ковид -19, саопштили су из ове здравствене установе. На даље испитивање и лечење у прокупачку болницу „Др Алекса Савић“, упућено је 11 пацијената, док је 10 особа послато у кућну изолацију, због контакта са зараженим особама или због лакшег облика болести изазваних вирусом Ковид -19.

У току викенда у овој здравственој установи, тестирано је 76 особа, од којих је 20 позитивно на вирус Ковид-19

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАНАС СЛАВИМО ОЦЕ: Обележавање овог празника симболише се јачање породице и слоге, а овај СТАРИ ОБИЧАЈ треба да испоштујете!

Градоначелник Прокупља посетио породилиште и уручио поклон мајци прворођене бебе

(ФОТО) ПРОКУПЉЕ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

(ФОТО) БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, НЕ БАЦАЈТЕ ПЕТАРДЕ: Хиљаде паса угине од срчаног удара, за њих је бука превелики стрес!

Хапшење: Ударио секиром сина у главу

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име